ABD - GEORGİA - SAVANNAH

Haziran 2001


Şimdi hedefimizde Savannah. Charleston'dan buraya yaklaşık 370 km lik bir yolumuz var. Charleston'dan itibaren tam bir tropikal iklim havasında yaşıyoruz artık. Ilık ve yağışlı bir hava ve bazen bunaltan bir nem.


Savannah'ta otelimize yerleştikten sonra gezmeye çıkıyoruz.

Burası bir liman kenti. Savannah,1733 yılında koloni döneminde kurulmuş bir kent. General James Oglethorpe liderliğindeki İngiliz donanması bu kente geliyor ve kuruluşu bu tarih olarak kabul ediliyor. Kentin merkezi parkında bulunan generalin heykeli ile resim çektirmeyi ihmal etmiyoruz.


Kentin dokusunda koloni dönemini görüp hissedebiliyorsunuz. Amerikan iç savaşında da stratejik öneme sahip bir kent olmuş. Şu anda da Georgia eyaletinini önemli bir kenti burası.


Limanda dolaşırken bir dönerci görüyoruz. Hemen içeriye girip soruyorum bunun adın.. Dönerci "fil bacağı " diyor. Ben de ona, biz Türkiye'de buna döner deriz diyorum. Tanışıyoruz, burası bir Yunan restoranıymış. İçeriye sesleniyorlar ve  bir genç geliyor. Bu gencin annesi Türk, babası ise Amerikalı 'ymış. Aksanlı bir Türkçe ile konuşuyor ve kendisini tanıtıyor bize.


Daha sonra içeriden bir Türk genci geliyor, Bu gencin adı Mehmet ve  memleketi Çorum'muş. Bir gemide çalışıyormuş, gemi Savannah'a gelince karaya çıkmış, pasaportunu, kimliğini yırtıp atmış. Her şeyi göze almış ve burada yaşamak istiyor.  Şimdi nerelerdedir acaba???

Tanışıklığımız sayesinde bize porsiyonlarda baya kıyak yapıyorlar

Savannah aslında çok turist çeken bir şehir. Ama kısıtlı zaman dilimimiz içinde yeterince gezme fırsatı bulamıyoruz. Yani diyeceğim, ABD seyahatimizin zaman sınırını çok az tutmuşuz.


St. Agustine yazımı okumak için tıklayınız...


İYİ SEYAHATLER



 

Hiç yorum yok: